Verklaring Veiligheidspact tegen Discriminatie n.a.v. moord op Samuel Paty

Zoeken

Agenda

20 januari: Algemene Vergadering
17 maart: Algemene Vergadering
16 april:  klimaatwandeling in Amsterdam-Oost, 
4 mei:  4-mei vesper aansluitend gezamenlijk naar de herdenking op de Dam
19 mei: Algemene Vergadering
16 juni: Algemene Vergadering
15 september: Algemene Vergadering
6 november:  oecumenische herdenking van omgekomen vluchtelingen aan de grenzen van

Europa
17 november     : Algemene Vergadering<br>4 december       : Nicolaasvesper in museum Ons’ Lieve Heer op Solder</p>

Kerken
De Raad van Kerken Amsterdam is een samenwerkingsverband van christelijke kerken en gemeenschappen in Amsterdam. Bekijk hier de lijst van deelnemers en verwante externe organisaties.
29 oktober 2020

Verklaring Veiligheidspact tegen Discriminatie n.a.v. moord op Samuel Paty

Het Veiligheidspact tegen Discriminatie heeft een verklaring uitgegeven naar aanleiding van de gruwelijke moord op de Franse leraar Samuel Paty.
In het de kerngroep van het Veiligheidspact is de Raad van Kerken vertegenwoordigd.

Verklaring van het Veiligheidspact tegen Discriminatie 21-10-2020

Gruwelijke moord op Samuel Paty

Het Veiligheidspact tegen discriminatie heeft met afschuw kennisgenomen van de brute moord op de Franse docent Samuel Paty. Hij werd onthoofd door een terrorist, die zijn daad beging uit naam van de islam, als wraak voor het tonen van beledigende karikaturen van de profeet Mohammed in de klas. Wij spreken ons medeleven uit met de familie en de scholengemeenschap in Conflans-Sainte-Honorine, een voorstad van Parijs.

Verschillen in levenswijze en verschillen van mening kunnen inzet zijn van dialoog of debat in een pluriforme samenleving. Deze verschillen kunnen heel fundamenteel zijn, maar zij mogen nooit een motief zijn om elkaar te discrimineren, laat staan om over te gaan tot verbaal of fysiek geweld.

Het recht op onderwijs, de vrijheid van meningsuiting en het recht om niet gediscrimineerd te worden zijn fundamenten voor goed onderwijs en een gezond en veilig schoolklimaat, overal ter wereld. Tegelijkertijd mag het bestrijden van terrorisme en extremisme niet uitmonden in stigmatisering van gemeenschappen. Moslimgemeenschappen in Frankrijk hebben deze afschuwelijke daad in scherpe bewoordingen afgekeurd. Laat de moord op Samuel Paty in Frankrijk geen voer zijn voor polarisatie op Amsterdamse scholen.

Het Veiligheidspact onderstreept dat contact, dialoog en onderlinge solidariteit hét antwoord zijn op verharding in de samenleving en het instrument tegen intolerantie, discriminatie en geweld. We laten ons niet uit elkaar drijven.

Zie verder: https://www.facebook.com/veiligheidspact/posts/1325722974432719

Geen fotobeschrijving beschikbaar.

Archief Deel dit bericht:
Print deze pagina: