Moooie mondkapjes !

Zoeken

Agenda

19 januari    : AV
22 januari    : Avondgebed week van gebed voor de eenheid (18.30 uur Oude Kerk)
4 maart        : Ontmoetingsbijeenkomst bij Hoop voor Noord, Rode Kruislaan 20 i.s.m. diaconaal opbouwwerk PKA-Noord
16 maart     : AV
4 mei            : Vesper t.g.v. herdenken oorlog en vrijheid vieren  (in de Waalse kerk)
11 maart      : AV
15 juni          : AV
30 juni          : Nationale herdenking slavernijverleden in de Nieuwe Kerk, Amsterdam
5 November: oecumenische herdenking omgekomen vluchtelingen aan de randen van Europa in deMozes & Aaronkerk
17 november: AV
3 december : Nicolaas Vesper  

Kerken
De Raad van Kerken Amsterdam is een samenwerkingsverband van christelijke kerken en gemeenschappen in Amsterdam. Bekijk hier de lijst van deelnemers en verwante externe organisaties.
14 juli 2020

Moooie mondkapjes !

Binnen 3 weken tijd is door een klein team van 8 ongedocumenteerden meer dan 1000 mondkapjes geknipt en genaaid. De eerste lading werd deze week [begin juni] uitgedeeld bij de verschillende opvanglocaties in de stad waar ongedocumenteerden verblijven. 

Het idee kwam van het signaleringsteam van Amsterdam City Rights. Zodra mondkapjes in het OV verplicht werden, appte Ilmira uit Rusland dat ze een ontwerp had liggen en 50 kapjes had gemaakt. Zo ontstond het plan Right to Mobility: het maken van 1000 mondkapjes voor en door ongedocumenteerden, zodat zij zich ook veilig kunnen verplaatsen door Amsterdam. Iedere ongedocumenteerden in de gemeentelijke opvang krijgt twee wasbare mondkapjes.

Ilmira: ‘Het plan is om nu ook mondkapjes te maken voor andere Amsterdammers. Zo kunnen we iets teruggeven aan de stad.’ Daarnaast ligt het plan ter tafel om een kit samen te stellen waarmee mensen zelf hun mondkapje kunnen naaien. 


JIJ kunt ze ook kopen!

Voor slechts €5,-! Mail naar mondkapjes@heretosupport.nl. De bestelling komt dan terecht bij de makers. De opbrengst gaat niet via Here to Support, maar direct naar de makers. Dit is voor hen een mogelijkheid om eigen geld te verdienen, een bijdrage aan de maatschappij te leveren en te investeren in nieuw materiaal. 

CoCreative Agency 

Het plan van Ilmira past precies binnen onze CoCreative Agency, waar we samen met ongedocumenteerden producten maken die zij zelf kunnen verkopen. Here to Support investeert in materiaal, geeft verkooptrainingen en begeleidt in het maken van de producten. De makers en verkopers kunnen de producten kopen bij Here to Support en zelf doorverkopen. Op deze manier is er geen sprake van een werkgeversrelatie (dit is verboden) en kunnen ongedocumenteerden door zelf ondernemer te worden geld verdienen. Het project is opgezet met ondersteuning van Stichting Doen.

uit: Nieuwsbrief van Here to Support, 5 juni 2020

Nieuwsbrief Deel dit bericht:
Print deze pagina: [print-me]