Twee noodkreten om vrijwilligers

Coen van Loon, die namens Caritas Amsterdam actief is bij het Code Rood Netwerk, vraagt dringend om vrijwilligers voor hulp bij de winteropvanggroep en bij de verwerking van hulpgoederen. Wilt u helpen? Graag! Meldt u aan bij Coen, via cej.vanloon@kpnmail.nl

1. de winteropvanggroep

De groep die na sluiting van de winteropvang door de stad zwerft, eerst per nacht van kerk naar kerk, daarna voor enkele nachten van de ene naar de andere locatie, kan komende week terecht in een fabriekshal in de buurt van het Hoofddorpplein (zie foto).

Wie helpt bij:

Eten koken, douchen, wassen, spelletjes spelen, hen mee naar buiten nemen, helpen bij ontbijt, lunch en avondeten, fietslessen, taallessen, etc., etc.

2. uitpakken en sorteren van hulpgoederen

De nederlandse stichting Human Aid in Greece helpt vluchtelingen in nood in Griekenland met basisbehoeften zoals eten, drinken, hygiëne, onderwijs en zorg. Zie: www.humanaidgreece.org

De oprichtster brengt ook al jarenlang wekelijks grote hoeveelheden voedsel naar groepen ongedocumenteerden die in kraakpanden in Amsterdam verblijven.

Ze heeft nu een enorme donatie binnengekregen van ondergoed voor vrouwen, t-shirts, leggings, etc. waarvan een deel mee moet met het transport naar Samos op 29 april.

De foto toont een derde deel van deze donatie.

Zij vraagt dringend om hulp om de tientallen dozen uit te pakken en sorteren.

Kun je helpen? Heel graag!! Neem contact op met Coen van Loon, via cej.vanloon@kpnmail.nl