10 maart 2019 - Klimaatmars Amsterdam

Zoeken

Agenda

20 januari: Algemene Vergadering
17 maart: Algemene Vergadering
16 april:  klimaatwandeling in Amsterdam-Oost, 
4 mei:  4-mei vesper aansluitend gezamenlijk naar de herdenking op de Dam
19 mei: Algemene Vergadering
16 juni: Algemene Vergadering
15 september: Algemene Vergadering
6 november:  oecumenische herdenking van omgekomen vluchtelingen aan de grenzen van

Europa
17 november     : Algemene Vergadering<br>4 december       : Nicolaasvesper in museum Ons’ Lieve Heer op Solder</p>

Kerken
De Raad van Kerken Amsterdam is een samenwerkingsverband van christelijke kerken en gemeenschappen in Amsterdam. Bekijk hier de lijst van deelnemers en verwante externe organisaties.
27 februari 2019

10 maart 2019 – Klimaatmars Amsterdam

Verschillende kerken hebben aangegeven mee te lopen in de landelijke “eerlijke klimaatmars” die door diverse maatschappelijke organisaties wordt georganiseerd op zondagmiddag 10 maart

Vanuit de organisatie ‘Groene Kerken’ worden kerken gevraagd om mee te doen. “Door mee te lopen aan de klimaatmars willen we kenbaar maken dat we als gelovigen het zorgen voor Gods schepping erg belangrijk vinden … Juist gelovigen voelen zich vaak betrokken bij het klimaat. Want vraagt ons geloof niet om een zorgzame omgang met de aarde en onze medemens? Paus Franciscus bracht in 2016 zijn Laudato Si uit waarin hij ons als gelovigen aansprak en opriep om onze verantwoordelijkheid te nemen voor deze aarde die ons is toevertrouwd. We moeten haar  ´behoeden en bewaren´ … Wij willen aan onze regering laten zien dat er veel draagvlak is in Nederland voor een stevig klimaatbeleid. Het gaat iedereen aan; klimaat mag geen politiek item zijn van rechts of links. We willen dat onze regering nu doortastend en snel maatregelen gaat nemen. We willen ook dat onze regering rechtvaardige maatregelen neemt. Laten de sterkste schouders de zwaarste lasten dragen. We hopen dat u wilt meewerken en anderen uit uw geloofsgemeenschap wilt motiveren om ook mee te doen”.

Vanuit verschillende kerken zullen mensen zich om 12.15 uur voor de Dominicuskerk (Spuistraat 12) verzamelen. Daar wordt een gezamenlijke kerkelijke opening gehouden. Aansluitend wordt de klimaatmars gezamenlijk gelopen. Na de klimaatmars is er een gebedsdienst in de Noorderkerk.
Het programma ziet er als volgt uit:

·        12.30 Start met een gezamenlijke opening en gebed. Voorgangers zijn ds. René de Reuver, scriba generale synode; mgr. Jan Hendriks, hulp­bis­schop van het bisdom Haarlem-Amsterdam en Jan Wolsheimer, directeur van MissieNederland.

·        13.00 Start klimaatmars (op De Dam, maar wees attent op mogelijke wijziging!)

·        16.00 Einde klimaatmars

·        17.00 Gebedsdienst voor schepping en natuur in Noorderkerk te Amsterdam (Noordermarkt 48, aan de Prinsengracht). Voorganger is ds. Paul Visser. 

Voor meer informatie verwijzen we naar de websites van de Raad van Kerken in Nederland ( www.rvk.nl ), de Protestantse Kerk in Nederland ( www.protestantsekerk.nl )  en van de Groene Kerken ( www.groenekerken.nl )

Archief Deel dit bericht:
Print deze pagina: