21 sept. – Vrede delen: Syrische vrouwen verhalen, met maaltijd en muziek

Thema-avond: Vrede delen    –    Graalhuis, Nieuwe Gracht 51, Utrecht

Sharing food, music & stories with Syrian women (eng/nl)

Vrijdag 21 september (17.30u-22.00u), aanmelden vóór 19 september

Het delen van verhalen en eten verbindt! Deze avond op de Internationale Dag van de Vrede staat in het teken van de persoonlijke verhalen van Syrische vrouwen en hun verlangen naar vrede. Wat betekent het om alles achter je te moeten laten en een nieuw leven in Nederland op te bouwen?

Drie Syrische vrouwen vertellen (in het Engels) hun verhaal: journaliste Salwa Zaher, activiste Diana Khayyata en sociologe Ghadeer Udwan. De verhalen worden afgewisseld met een heerlijke Syrische maaltijd en klassieke en moderne Arabische muziek, uitgevoerd door de zusjes Shaza en Jawa Manla. Jawa bespeelt de ud en zingt. Op jonge leeftijd toerde ze al als professioneel muzikant door het Midden-Oosten. Ze won op 15-jarige leeftijd een internationaal ud-concours. Haar jongere zus Shaza speelt de qanun, een Midden-Oosters snaarinstrument.

Het duo maakte in het najaar van 2015 een tournee door Nederland met het Nederlands Blazers Ensemble met als hoogtepunt het nieuwjaarsconcert van het NBE op 1 januari 2016. De zusjes spelen muzikale intermezzo’s doorheen de avond en sluiten deze vredesmaaltijd af met een mini-concert.

Begeleiding: Hilde Debacker en Rachelle van Andel
Datum: vrijdag 21 september
Tijd: 17.30u tot 22.00u (inloop vanaf 17.00u)
Deelnemers: (m/v), max. 24
Kosten: € 25
Aanmelden: vóór 19 september

Meer info via: http://www.degraalbeweging.nl/programma-s/148-thema-avond-vrede-delen

– – –