Slavernij Erfgoed – symposium en theater – 24 & 28 juni

De Taakgroep Vluchtelingen zet zich in voor mensen die hier zijn gekomen nadat ze besloten om huis en haard te verlaten vanwege dreiging van vervolging, geweld, armoede.

In deze maand herdenken wij ook dat nederlandse voorouders vele honderdduizenden mensen uit Afrikaanse landen met fysiek geweld hebben gedwongen tot migratie en vervolgens tot slavenarbeid in nederlandse koloniën, en dat dit op 1 juli 1863 officieel tot een einde kwam in de West.

Slavernij is niet iets van het verleden, zie bijvoorbeeld http://www.freedomunited.org

De gevolgen werken door. De Diaconie van de Evangelisch-Lutherse Gemeente Amsterdam nodigt ons uit voor het symposium Slavernij Erfgoed op 24 juni, de theatervoorstelling ‘1862’ op 28 juni en de kerkdienst op 1 juli.

Klik voor informatie op onderstaande links. Welkom!

Folder Symposium Slavernij Erfgoed

Theater ‘1862’ – 28 juni