DENK - Inclusie en acceptatie

Zoeken

Agenda

20 januari: Algemene Vergadering
17 maart: Algemene Vergadering
16 april:  klimaatwandeling in Amsterdam-Oost, 
4 mei:  4-mei vesper aansluitend gezamenlijk naar de herdenking op de Dam
19 mei: Algemene Vergadering
16 juni: Algemene Vergadering
15 september: Algemene Vergadering
6 november:  oecumenische herdenking van omgekomen vluchtelingen aan de grenzen van

Europa
17 november     : Algemene Vergadering<br>4 december       : Nicolaasvesper in museum Ons’ Lieve Heer op Solder</p>

Kerken
De Raad van Kerken Amsterdam is een samenwerkingsverband van christelijke kerken en gemeenschappen in Amsterdam. Bekijk hier de lijst van deelnemers en verwante externe organisaties.
8 maart 2018

DENK – Inclusie en acceptatie

pag. 7 ( h. Inclusie en acceptatie) punt 7:

We helpen uitgeprocedeerde asielzoekers aan menswaardige opvang. Zo krijgt de groep ‘We Are Here’ een vaste verblijfplaats aangeboden. Als terugkeer op korte termijn niet mogelijk is, dan moet er een pad tot naturalisatie worden opengesteld. Dit kan bijvoorbeeld door een generaal pardon voor deze en kwetsbare groepen. We toetsen of het gemeentelijk en landelijk beleid omtrent uitgeprocedeerde en ongedocumenteerde asielzoekers voldoen aan internationale verdragen. Beleid dat daarmee in conflict is voeren we niet uit. We maken verder mogelijk dat deze groep Amsterdammers ondertussen ook kan bouwen aan hun toekomst door hen opleidingen en leerstages aan te bieden.

pag. 11 (h. Werk, inkomen & schulden) punt 7:

  1. We verbeteren de hulp aan inburgeraars en nieuwkomers. Er komen meer en kwalitatief betere taalcursussen voor statushouders in buurthuizen zodat ze laagdrempelig de taal sneller kunnen leren. Hierbij is er ook aandacht voor praktische zaken zoals het schrijven van een bezwaarschrift zodat zij weerbaarder zijn. Ook hoeven inburgeraars niet meer verplicht te werken in rul voor een uitkering, zodat ze zich volledig op hun inburgering kunnen focussen. Zo kunnen zij op langere termijn van grotere meerwaarde zijn voor de Nederlandse samenleving.

pag. 12 (h. Wonen):

Amsterdam is barmhartig, dus we stellen óók voldoende woonruimte beschikbaar voor asielzoekers en statushouders. (geen beleidsvoorstellen hierbij).

www.bewegingdenk.nl/amsterdam

Nieuwsbrief Deel dit bericht:
Print deze pagina: