Regeerakkoord over opvang uitgeprocedeerde asielzoekers

Zoeken

Agenda

20 januari: Algemene Vergadering
17 maart: Algemene Vergadering
16 april:  klimaatwandeling in Amsterdam-Oost, 
4 mei:  4-mei vesper aansluitend gezamenlijk naar de herdenking op de Dam
19 mei: Algemene Vergadering
16 juni: Algemene Vergadering
15 september: Algemene Vergadering
6 november:  oecumenische herdenking van omgekomen vluchtelingen aan de grenzen van

Europa
17 november     : Algemene Vergadering<br>4 december       : Nicolaasvesper in museum Ons’ Lieve Heer op Solder</p>

Kerken
De Raad van Kerken Amsterdam is een samenwerkingsverband van christelijke kerken en gemeenschappen in Amsterdam. Bekijk hier de lijst van deelnemers en verwante externe organisaties.
15 januari 2018

Regeerakkoord over opvang uitgeprocedeerde asielzoekers

Landelijk verandert er ten gevolge van het nieuwe Regeerakkoord een en ander met betrekking tot de opvang van uitgeprocedeerden die het land moeten verlaten. In acht gemeenten (waaronder Amsterdam) komt een LVV: Landelijke Vreemdelingenvoorziening. De acht gemeenten en het Rijk onderhandelen over hoe die opvang geregeld gaat worden. Thema’s:

  1. De LVV’s krijgen de rol van centrum-gemeente, met nevenvestigingen. Er zou ruimte zijn voor lokale verschillen, bv in de omgang met terugkeer.
  2. De 8 gemeenten hopen uit te komen op een groeimodel waarin de huidige werkwijze in de BBB’s vooralsnog zoveel mogelijk behouden blijft. Die verschilt overigens sterk per gemeente – Amsterdam heeft zich niet ruimhartig betoond. Is een thema voor de verkiezingen.
  3. Gemeenten vragen ruimte voor eigen aanpak en willen afspraken maken waarmee Dienst Terugkeer & Vertrek zoveel mogelijk op afstand blijft.
Nieuwsbrief Deel dit bericht:
Print deze pagina: