Wat leverde de Actie Steun Ongedocumenteerden in 2017 op ?

Zoeken

Agenda

20 januari: Algemene Vergadering
17 maart: Algemene Vergadering
16 april:  klimaatwandeling in Amsterdam-Oost, 
4 mei:  4-mei vesper aansluitend gezamenlijk naar de herdenking op de Dam
19 mei: Algemene Vergadering
16 juni: Algemene Vergadering
15 september: Algemene Vergadering
6 november:  oecumenische herdenking van omgekomen vluchtelingen aan de grenzen van

Europa
17 november     : Algemene Vergadering<br>4 december       : Nicolaasvesper in museum Ons’ Lieve Heer op Solder</p>

Kerken
De Raad van Kerken Amsterdam is een samenwerkingsverband van christelijke kerken en gemeenschappen in Amsterdam. Bekijk hier de lijst van deelnemers en verwante externe organisaties.
15 januari 2018

Wat leverde de Actie Steun Ongedocumenteerden in 2017 op ?

In het december nummer van Kerk in Mokum stond een fantastisch artikel over de Actie Steun Ongedocumenteerden die de Taakgroep Vluchtelingen in december 2016 lanceerde.  Zie: http://www.pkn-amsterdam.nl/bladerpdf/KerkinMokum10/index.html?page=6   Iedereen is natuurlijk heel nieuwsgierig of de Actie nu ook iets heeft opgeleverd. Dat is zeker het geval!

Veel mensen gaven gehoor aan de oproep om activiteiten en klussen voor mensen van We Are Here te melden. Geheel in lijn met het ongeregelde bestaan van de vluchtelingen hebben we met z’n allen een geheel ongeregeld, zeer divers appel gedaan op de vluchtelingen. Het verzoek om zeil te leggen heeft het niet gehaald – dat was te specialistisch. Maar verzoeken  om schoon te maken en de catering te verzorgen scoren altijd goed.

Binnenkort ontvangen de kerkenraden een artikel over de Actie die zij in hun kerkblad kunnen plaatsen. Daarin zullen we wat voorbeelden geven van klussen die vluchtelingen het afgelopen jaar oppakten.

De oproep om klussen aan te bieden blijft onverminderd van kracht. Dat kan via verbeek.anna@gmail.com of steunongedocumenteerden@gamil.com

Nieuwsbrief Deel dit bericht:
Print deze pagina: