Kom eten in de Vluchtmaat of bij Cuisine Clandes10

Op minimaal twee plekken in Amsterdam kun je voor een goede maaltijd terecht bij asielzoekers.

Op 26 januari is het huiskamerrestaurant in de Vluchtmaat open (Joan Muyskensweg 32, Amsterdam-Duivendrecht). Op het menu: een vegetarische Ethiopische maaltijd en een mooi side-programma over de eetcultuur van de bewoners van de Vluchtmaat. Reserveren: eet@vluchtmaat.nl.

In de Kraaipan, Hofmeyrstraat 67, 1091 LX Amsterdam (bij Amstelstation), vind je Cuisine Clandes10, waar internationale koks en vrijwilligers bijna elke zaterdag een verrassende maaltijd op tafel zetten. Eerstvolgende: zaterdag 27 januari; restaurant open vanaf 17.30 uur. Reserveren: www.maisonpaysbas.org/nl/Cuisine-Clandes10/

Vluchtmaat

Op vrijdag 26 januari a.s. zal het huiskamerrestaurant opnieuw zijn deuren openen. Wil je er deze keer ook bij zijn? Reserveer dan door een email te sturen naar: eet@vluchtmaat.nl Wees er snel bij, want de vorige keren waren we binnen no time volgeboekt! Je kunt komen eten en drinken in ruil voor een donatie van minimaal €15 per persoon. Er wordt een overheerlijke vegetarische Ethiopische maaltijd geserveerd en daarbij wordt er voor iedere gelegenheid een mooi programma samengesteld. Inloop is vanaf 18:00 uur. Het programma begint om 18:30 uur. 26 januari staat in het teken van de eetcultuur van de bewoners van de Vluchtmaat: de eetgewoonten en -rituelen en het samen eten.

Een kunstenaar die in de Vluchtmaat haar atelier heeft maakte voor het Vluchtmaat restaurant bovenstaande muurschildering: in de stijl van een koptische icoon, geflankeerd door bewoners van de Vluchtmaat. Degenen die de mensen kennen, herkennen hen direct in de porttretten.


Cuisine Clandes10

Project van www.maisonpaysbas.org

Adres: Kraaipan, Hofmeyrstraat 67, 1091 LX Amsterdam (bij Amstelstation), open vanaf 17.30 u.

Cuisine Clandes10: samen eten met oude en nieuwe amsterdammers

Maatschappelijke participatie is voor uitgeprocedeerde vluchtelingen en andere migranten zonder verblijfsstatus onmogelijk, een sociaal leven opbouwen niet makkelijk. Met onze keuken Cuisine Clandes10 bieden wij een mogelijkheid voor verandering.

Samen eten in onze keuken nodigt uit tot verdere kennismaking en verbinding tussen ‘oude’ en ‘nieuwe’ stadsgenoten. Élke zaterdagavond, behálve de derde van de maand, zetten Internationale koks en vrijwilligers een verrassende maaltijd op tafel.

3-gangen, met als richtprijs € 10,-, gasten uit onze doelgroep eten kosteloos. Een glas wijn kost €1,50 en voor een sapje rekenen we €1.

Marktconform betalen of een extra donatie juichen wij van harte toe want de opbrengst wordt aangewend om onze stichtingsdoelen te verwezenlijken.

Eten bij Cuisine Clandes10 betekent de facto naast gezond, lekker én betaalbaar, ook direct bijdragen aan een goed doel. Kom langs en eet een hapje mee!

Eerstvolgende maaltijd: zaterdag 27 januari. Reserveren voor zaterdagochtend 10:00 uur op:

www.maisonpaysbas.org/nl/Cuisine-Clandes10/