Lola Lik in azc Wenkebachweg

Het Asielzoekerscentrum aan de Wenkebachweg wordt zo langzamerhand in gebruik genomen.

In dit voormalige hoofdgebouw van wat de Bijlmerbajes was, is inmiddels een bijzondere creatieve broedplaats actief: Lola Lik. Er komt een publiek binnenplein met een restaurant, een pop-up bioscoop, muziekstudio’s, ateliers, werkplekken en nog veel meer moois. Bovendien zijn er nog ruimtes beschikbaar voor goede ideeën. In de twee hoge torens van de voormalige gevangenis zullen maximaal duizend asielzoekers worden opgevangen. Samen met enthousiaste Amsterdammers zullen zij deze plek nieuw leven inblazen. http://www.parool.nl/amsterdam/broedplaats-lola-lik-in-bijlmerbajes-geopend~a4451353/

De missie van Lola Lik is om in tijden van verdeeldheid de verbinding op te zoeken. Deze broedplaats moet een plek worden waar mensen kunnen samenwerken aan de mooiste plannen. Een plek die mensen helpt bij het vinden van werk en bij de participatie in de Amsterdamse samenleving. Lola Lik wordt in opdracht van Gemeente Amsterdam en in samenwerking met het COA ontwikkeld door LOLA (Stichting Leegstand Oplossers Amsterdam).

Zie verder: www.lolalik.nl en www.facebook.com/LolaLikAmsterdam

– – – en: https://www.voordewereldvanmorgen.nl/duurzame-blogs/lola-lik-is-een-creatieve-broedplaats-in-de-lik