logo

Lezing Pim Fischer over rechten van ongedocumenteerden 22 januari

Zijn er grenzen aan de uitsluiting van ongedocumenteerde mensen?

We hebben het te doen met compleet nieuwe politieke verhoudingen. Ongedocumenteerden hoeven niet te raden wat dit voor hun positie gaat betekenen. Ongedocumenteerden zijn echter niet zonder rechten.
Op maandag 22 januari zal advocaat Pim Fischer het bestaande juridisch kader geven. Zijn er grenzen aan de uitsluiting van ongedocumenteerden? Wat zijn de mensenrechtelijke uitgangspunten? Kunnen verdragsrechten bescherming bieden?
Plaats: Tuinzaal van de Keizersgrachtkerk Amsterdam, Keizersgracht 566
Opgave: Gerhard Scholte: gscholte@dds.nl
Na aanmelding ontvang je op 24 januari de reader van de lezing.
= = = = = = =
Wie zich wil oriënteren op de juridische context waarin een volgend kabinet zal werken kan het artikel lezen dat 9 juristen van het Centrum voor Migratierecht van de Radboud Universiteit in Nijmegen schreven in het Nederlands Juristenblad van 15 december 2023; download het artikel hier.
= = = = = = =
Voorafgaand aan de verkiezingen steunde ook de Raad van Kerken Amsterdam de campagne 'Kies voor ongedocumenteerden'. Op de website www.kiesvoorongedocumenteerden.nl leest u de reactie op de verkiezingsuitslag, eindigend met:
"Wij gaan door! Op dit moment is nog niet duidelijk welke coalitie er zal komen. Welke coalitie er ook komt, wij gaan door om de politieke partijen aan te spreken om het beleid landelijk en lokaal te verbeteren. We staan niet alleen. We doen dit met de gemeentes die niets opschieten met politieke retoriek, maar ongedocumenteerden tegenkomen in hun stad en hen niet onder de brug willen laten liggen. We doen dit met artsen die noodzakelijke medische zorg geven, maar weten dat dat moeilijk gaat als iemand geen eten of onderdak heeft. Met leraren die kinderen les willen geven, en weten dat dakloze kinderen hun talenten niet kunnen ontplooien.

Denk niet harteloos over rechteloos

Wil je zelf ook iets doen? Neem contact op met de NGO’s in je stad"

= Vlugschrift Vluchtelingen van Kerk in Actie

De editie van december vindt u hier.
T a a k g r o e p V l u c h t e l i n g e n
Raad van Kerken Amsterdam
voor reacties, aanmelden of afmelden, mail naar:
redactietaakgroepvluchtelingen@gmail.com
Email Marketing Powered by MailPoet