20jan. -27 jan. 2019: Week van Gebed voor de eenheid.

Zoeken
Kerken
De Raad van Kerken Amsterdam is een samenwerkingsverband van christelijke kerken en gemeenschappen in Amsterdam. Bekijk hier de lijst van deelnemers en verwante externe organisaties.
10 november 2018

20jan. -27 jan. 2019: Week van Gebed voor de eenheid.

‘Recht voor ogen’ is het thema voor de Week van Gebed voor de eenheid van de christenen. De jaarlijkse gebedsweek vindt in 2019 plaats van 20 tot en met 27 januari. Het thema haakt aan op de oproep om ‘recht te zoeken’ in het Bijbelboek Deuteronomium en is gekozen door de kerken in Indonesië. De kerken in Indonesië vinden het belangrijk het recht voor ogen te houden als basis voor eenheid. In hun land hebben zij ervaren hoe onrecht zorgt voor verdeeldheid en exclusiviteit. Dit terwijl de samenleving voorheen juist gekenmerkt werd door samenwerking en solidariteit. Deze thematiek sluit prachtig aan bij de Week van Gebed voor de eenheid. Ook in Amsterdam zullen er in verschillende kerken oecumenische diensten worden gehouden in het kader van de Week van Gebed. We zullen u tzt uitgebreid informeren over de aan ons bekende deelnemende kerken.

Nieuws Deel dit bericht:
Print deze pagina: