24 juni: symposium "slavernij erfgoed" 15.00 uur

Zoeken
Agenda
    Er zijn geen agenda-punten.
Kerken
De Raad van Kerken Amsterdam is een samenwerkingsverband van christelijke kerken en gemeenschappen in Amsterdam. Bekijk hier de lijst van deelnemers en verwante externe organisaties.
14 december 2017

24 juni: symposium “slavernij erfgoed” 15.00 uur

Op 1 juli 2018 wordt 155 jaar Keti Koti (letterlijk vertaald: verbreek de ketenen) herdacht. Binnen de Nederlandse samenleving wordt er door veel seculiere partijen aandacht besteed aan de herdenking en viering van Keti Koti. Veel seculiere groepen zijn inmiddels al langere tijd op zoek naar het horen en gehoord worden van elkaar. Ook wij willen vanuit de Oude Lutherse Kerk in Amsterdam aandacht geven aan dit thema.

Hoe kunnen wij Amsterdammers gekleurd of wit in het heden elkaar vinden en op een constructieve manier verder gaan ondanks dit onuitwisbaar gezamenlijk verleden? Een verleden van slavernij en emancipatie, kolonialisme en onafhankelijkheid, ongelijkheid en tradities.

Op zondag 24 juni om 15.00u voor symposium ’Slavernij Erfgoed’’ in de Oude Lutherse Kerk. Einde 17.00 uur.
Sprekers op deze middag zijn: Dhr. Vyent (NiNsee) Dhr. Ds. Wöhle (Lutherse Kerk), Mevr. Ds Mijnals-Doth (predikant Evangelische Broedergemeente) Dhr. Don Ceder (Amsterdams raadslid Christen Unie) en Dhr. H. Meulink voorzitter Raad van Kerken Amsterdam.

Op deze middag verkennen we met elkaar wat de oorzaak is van het gevoel van tegenstand en gaan we vervolgens samen op weg naar het worden van medestanders om samen verder te kunnen. Deze middag zal een platform zijn waar het gesprek gevoerd kan worden rondom het thema “de erfenis van de slavernij”.

Deelname aan het symposium is gratis, aanmelden graag via info@diaconie.com (voorkeur) of 020-4044708.

Zie verdere informatie op www.luthersamsterdam.nl of https://www.diaconie.com

 

Nieuws Deel dit bericht:
Print deze pagina: