Bezoekgroep detentiecentrum Schiphol zoekt nieuwe deelnemers

Zoeken
Agenda
    Er zijn geen agenda-punten.
Kerken
De Raad van Kerken Amsterdam is een samenwerkingsverband van christelijke kerken en gemeenschappen in Amsterdam. Bekijk hier de lijst van deelnemers en verwante externe organisaties.
14 februari 2017

Bezoekgroep detentiecentrum Schiphol zoekt nieuwe deelnemers

Op de uitzet-afdeling in detentiecentrum Schiphol zitten zo’n dertig tot vijftig migranten opgesloten. Niet omdat ze iets misdaan hebben, zelfs niet omdat ze ergens van verdacht worden, maar puur omdat ze niet (meer) over de juiste papieren beschikken om in Nederland te mogen komen of blijven. Ze zijn naar het Westen gekomen op de vlucht voor geweld of op zoek naar een behoorlijk inkomen of waren op doorreis. Na enkele maanden worden ze uitgezet naar het land waar ze vandaan kwamen, terug naar de ellende die ze probeerden te ontkomen. Anderen worden alsnog toegelaten tot een azc. De overigen komen op straat te staan, zonder verblijfsvergunning.

Uit solidariteit met deze ‘minsten onder de mensen’ gaat de Bezoekgroep naar deze gevangenis toe om hen te ontmoeten en een hart onder de riem te steken. Op woensdag nemen we vruchtensap, fruit en snoep mee en proberen een ontspannen gesprek op touw te zetten of we spelen samen een spelletje. Geregeld ontwikkelt zich een mooie, indringende gedachtewisseling. Op vrijdag koken we met de mannen een maaltijd die we samen eten. We trachten het isolement van de gevangen migranten enigszins te doorbreken.

De bezoekgroep is op zoek naar aardige, betrokken mensen, die stevig op de benen staan en goed kunnen luisteren, om eens in de twee weken een avond in een kleine groep achter de tralies te gaan. We zijn in het bijzonder op zoek naar mensen die bereid zijn om voor langere tijd, regelmatig te bezoeken en zich actief voor de bezoekgroep in te zetten.

Interesse of meer informatie?

Mail dan naar Sofie Jansen: bezoekgroepschiphol@gmail.com

Zie ook http://www.bezoekgroep.nl 

Nieuws Deel dit bericht:
Print deze pagina: